locatie
PEERDERBAAN 58, 3910 PELT
e-mail
INFO@ENERVRO.COM
telefoon
011 64 39 11
Enervro Slider 1 Enervro Slider 1 Enervro Slider 1

Enervro voor uw verwarming, duurzame energie, sanitair en ventilatie

Ventilatiesystemen

Een ventilatiesysteem is verplicht bij grote renovaties en nieuwbouw en zorgt ervoor dat uw binnenlucht op de juiste momenten wordt vervangen door verse buitenlucht. Waarom is dit verplicht? Omdat we tegenwoordig zo goed isoleren dat er bij niet voldoende ventilatie een ongezond klimaat ontstaat. En zeker in de winter vindt niet iedereen het aangenaam om alle ramen lang genoeg open te zetten. Dankzij het ventilatiesysteem kan dit automatisch gebeuren, met zo weinig mogelijk warmteverlies.

Welke ventilatiesytemen installeert Enervro?

Wij verkopen, installeren en/of onderhouden verschillende ventilatiesystemen:
  • Ventilatiesysteem C
  • Ventilatiesysteem C+
  • Ventilatiesysteem C+ Evo
  • Ventilatiesysteem D
  • Ventilatiesysteem E+

Ventilatiesysteem C

Bij het ventilatiesysteem C komt er op natuurlijke wijze verse lucht binnen via roosters in de deuren, ramen of muren. Deze stroom aan verse lucht ontstaat doordat het ventilatiesysteem C onderdruk creëert. Wat gebeurt er met de “vuile” binnenlucht? Het ventilatiesysteem voert deze mechanisch af met afvoerbuizen. Doordat enkel de afvoer mechanisch gebeurt, is het ventilatiesysteem C de goedkoopste oplossing.

Ventilatiesysteem C+

Dit ventilatiesysteem heeft dezelfde werking als ventilatiesysteem C met het grootste verschil dat het energiezuiniger is en beschikt over vochtsensoren. Deze slaan bij een bepaalde vochtigheid aan om een bepaalde hoeveelheid lucht af te voeren.

Ventilatiesysteem C+ Evo

Het ventilatiesysteem C+ Evo is, zoals u kan raden, een verbeterde versie van het C+ systeem en levert een goede verlaging van het E-peil op. Dankzij een dynamische CO2- en/of vochtsensor krijgt u een optimale luchtkwaliteit in elke ruimte. Een centrale afvoerventilator regelt de mechanische afvoer van vervuilde lucht in zowel droge als natte ruimtes.

Ventilatiesysteem D

Waar de ventilatiesystemen C, C+ en C+ Evo hun verse lucht op natuurlijk wijze aanvoeren, gebeurt dat bij een ventilatiesysteem D op mechanische wijze. Net zoals de afvoer van de vervuilde lucht. Het voordeel? De verse lucht wordt eerst gefilterd en op temperatuur gebracht. Omdat de afvoer en aanvoer volledig automatisch gebeurd, is uw binnenlucht in balans. Daarom noemt men een ventilatiesysteem D ook wel een balansventilatiesysteem of simpelweg balansventilatie.

Ventilatiesysteem E+

Het ventilatiesysteem E+ is een zeer energiezuinige oplossing en combineert een ventilatiesysteem met een lucht-water warmtepomp in 1 systeem. Deze warmtepomp recupereert de warmte van de afgevoerde (warme) lucht om deze af te geven aan het boilervat. Het is hierbij ook mogelijk om deze te combineren met een andere verwarmingsketel. Dankzij het ventilatiesysteem E+ krijgt u dus niet alleen gezonde en zuivere lucht maar ook warm sanitair water en eventueel laagtemperatuur-ruimteverwarming.

Welk ventilatiesysteem kiest u?

Het is niet gemakkelijk om het juiste ventilatiesysteem te kiezen omdat u hierbij rekening moet houden met meerdere factoren.
Dankzij onze ervaring met al deze bovenstaande ventilatiesystemen kunnen wij u adviseren in de juiste keuze. Contacteer ons voor meer informatie, een vrijblijvende afspraak of offerte.
Bent u handig en wilt u het ventilatiesysteem zelf plaatsen? Bezoek dan onze webshop.
contact gegevens
Enervro bv
Peerderbaan 58
3910 Pelt
Limburg - België
Tel. 011 64 39 11
Fax. 089 47 15 69
info@enervro.com
www.enervro.be
BTW BE0822.497.048
openingsuren showroom
Maandag: gesloten
Dinsdag: 09u00 - 17u00
Woensdag: gesloten
Donderdag: 09u00 - 17u00
Vrijdag: gesloten
Zaterdag: 10u00 - 16u00
Ook op afspraak
Vanaf 01 mei tot 31 augustus is onze showroom op zaterdag enkel te bezoeken op afspraak.